De VoorleesExpress landelijk een groot succes

Lees-voor-bij-de-VoorleesExpress

Het maatschappelijke project de VoorleesExpress begon ongeveer 6 jaar geleden in Utrecht met het voorlezen van boeken aan kinderen met een taalachterstand. Het project begon kleinschalig, maar er wordt inmiddels aan kinderen in 20 steden in Nederland voorgelezen.

Er zijn in Nederland vrij veel gezinnen, voornamelijk van buitenlandse komaf, die een taalachterstand hebben en waar voorlezen niet tot de gewoontes behoort. Voor die gezinnen kan het voorlezen van verhalen een grote waarde zijn voor het leren om te gaan met de Nederlandse taal. Met die gedachte begonnen Anne Heinsbroek en Herbert Pesch aan de VoorleesExpress.

Het project kon direct op interesse rekenen en won in het jaar 2008 zelfs de Slinger-award die wordt uitgereikt aan maatschappelijke projecten die zich inzetten voor een hechtere maatschappij. De ambitie van Heinsbroek en Pesch stopte daar echter niet en door hun tomeloze inzet is de service inmiddels in 20 steden beschikbaar. Wekelijks worden zo’n 700 kinderen dankzij de VoorleesExpress voorgelezen.

Have your say