Maatschappelijk gala FC Utrecht brengt 76,500 euro op

e51062c5ebing019.jpg-668x364

Het is weer bijna zover: het jaarlijks maatschappelijke gala van FC Utrecht. Hierbij wordt geld opgehaald voor de diverse maatschappelijke projecten die de voetbalclub heeft staan. Ze hebben een eigen afdeling: FC Utrecht Maatschappelijk, waarbij ze zoveel mogelijk willen bijdragen aan maatschappelijke projecten in de stad. Op 11 november staat de editie van dit jaar op de agenda.

De opbrengst

Afgelopen jaar werd maar liefst 76.500 euro opgehaald. Dit oversteeg alle verwachtingen van de organisatie. Volgens de coördinator van FC Utrecht Maatschappelijk, Ben Mansvelder, is dit bedrag een totale verrassing. Hij vertelt hierover dat ze enorm blij zijn dat ze elk jaar maatschappelijke projecten kunnen waarmaken. Het is elk jaar natuurlijk maar de vraag hoeveel geld er binnen komt, maar de supporters dragen op deze manier allemaal een steentje bij aan de maatschappij. Afgelopen jaar had FC Utrecht Maatschappelijk bijvoorbeeld direct na het gala een project opgesteld waarbij Wajongers aan het werk konden.

Een jaarlijks succes

Het gala is elk jaar weer een succes. Directeur Wilco van Schaik heeft dan ook niets dan lof voor alle mensen die jaarlijks naar het gala komen. Ze laten hiermee zien dat ze niet alleen FC Utrecht steunen, maar dat ze ook een hart voor de stad hebben. In 2012 heeft FC Utrecht door de opbrengsten van het gala maar liefst 80 projecten kunnen helpen of starten waarbij 90% van de projecten gehandicapte of werkloze mensen aan een baan werden geholpen. Bij het gala wordt er op diverse manieren geld op opgehaald. Zo is er een loterij, maar het hoogtepunt van de avond is toch wel de veiling, waar diverse topstukken uit de voetbalwereld worden geveild.

Have your say